5 redenen waarom Brussel een wereldstad is

Onze hoofdstad is een pareltje, en dat mag best geweten zijn.
De sfeer, de mensen, het eten, aan Brussel ben je meteen je hart verloren.
De stad biedt daarbovenop nog eens tal van opties voor studenten.
De fun krijg je er voor niets bij! Wie de stad eenmaal leert kennen, blijft jaren plakken.
Brussel is een echte wereldstad, en wij hebben vijf goeie redenen om dat te zeggen.

Tekst Nadia Hanssens, titelfoto Jules Devoldere van JD Creations. Artikel geschreven voor Chase

Centrum van Europa

Brussel ligt mooi in het midden van Europa. De NAVO en vele Europese instellingen zijn er aanwezig en talloze multinationals hebben er hun hoofdzetel. Niet alleen administratief is de stad dus de hoofdstad en het centrum van Europa, maar je bent ook supersnel in andere hoofdsteden van het continent. Voor een citytripje spring je met gemak op de trein of neem je een korte vlucht en je bent in Amsterdam, Barcelona, Londen of Praag - om er maar enkele te noemen.

Walhalla voor lekkerbekken

Neen, we hebben het niet over spruitjes en Brusselse wafels. In Brussel vind je de lekkerste gerechten van alle uithoeken van de wereld. Of je nu gaat voor een klassiek gerecht op grootmoeders wijze, een vettige pita (dat kan ook eens smaken!),wereldkeuken of haute cuisine, met 138 restaurants per vierkante kilometer vind je sowieso wel iets waar jij zin in hebt. Zowel met een studentenbudget als een welgevulde portemonnee kan je in Brussel gegarandeerd je smaakpapillen plezier doen.

Je vervelen? Onmogelijk!

Cultuurliefhebbers, fashionista's, party animals, antiekjagers, foodies, bierconnaisseurs, architectuurlovers, you name it. Er is werkelijk voor iedereen iets te beleven, en in Brussel valt er altijd wel wat te doen. Leuk shoppen, een festival meepikken, bezienswaardigheden bewonderen, dat kan allemaal. Heb je het liever wat specialer? Wandel dan eens langs de vele street art spots en gevels met striptekeningen, droom even weg bij het uitzicht aan het Justitiepaleis of bovenop het dak van de Skybar, of neem een diepe duik in een van de diepste zwembaden van Europa. There's never a dull moment in Brussels.

Succesvol studeren en werken

Brussel is vele universiteiten en hogescholen rijk, en als grootste studentenstad van het land met meer dan 25.000 Vlaamse en 50.000 Franstalige studenten kan je er zowat elke studie die je kan bedenken volgen. Studeren in Brussel betekent meteen ook een onderdompeling in een internationaal bad, want er komen studenten van over de hele wereld om te genieten van het kwalitatief onderwijs. Buiten de schoolmuren is er als student ook enorm veel te beleven. Op elke hoek vind je wel een leuk cafeetje of een gezellig plekje om te eten. Gratis feestjes zijn er in overvloed, het maakt niet uit of je nu meer into hiphop, salsa of alternatieve electro bent. Is de blokperiode aangebroken? Dan bieden de vele parken van Brussel je een rustige studeerplek. Eens je afgestudeerd bent is het moeilijk om deze stad achter te laten maar het goede nieuws is dat dat ook helemaal niet nodig is. Brussel biedt namelijk voor alle sectoren jobkansen in een internationale setting.

Smeltkroes van culturen en nationaliteiten

Zodra je in Brussel aankomt zie je en voel je het meteen: Brussel is een gigantische melting pot van verschillende mensen. Met 163 nationaliteiten en veel meer ethnische en culturele afkomsten samen in de grootstad is het duidelijk: de wereld is hier vertegenwoordigd. Ook daarom is Brussel een wereldstad. Mensen van over de hele globe voelen zich hier thuis. Waar je ook vandaan komt, in Brussel ben je altijd welkom.Misschien vind je deze artikels ook leuk

#SeeninBrussels 1

Br(ik List reporter Ester gaat op pad door Brussel en ziet heel wat!

5 x M’as- tu vu

Vijf terrassen om te genieten van zon en uitzicht #inbrussel

Tram 3

Er valt wel altijd iets te beleven langs je tramlijn!