5 x Tea Time

Een greep uit de leukste theehuisjes van Brussel

Door Madina Yandiev

A.M. Sweet

A.M. Sweet brengt een beetje Parijs in Brussel. De rekken zijn gevuld met versgebakken stukken taart en heerlijke thee van Mariages Frères die je ook kan kopen. Een ware oase van rust waar je zeker eens moet langsgaan. De uitbaters verwelkomen je alvast met open armen.

Website Adres

8tea5

All hail tealovers, want in hartje Brussel staat er jou een Bubble Tea te wachten! In Taiwan ontstond er een fruitige cocktail die gebaseerd is op thee, en het was een kwestie van tijd vooraleer deze een bekende toer in de wereld draait. Een thee met een funky toets, why not?

Website Adres

Yoha

We zakken af naar Jette, waar misschien wel dé underdog van de beste theehuizen zich op de hoek bevindt. Marokkaanse muntthee kent al duizenden jaren zijn oorsprong, maar in Yoha herontdek je de groene thee op z’n best! De locatie ligt misschien wat buiten het centrum, maar het zal nog een tikkeltje moeilijker zijn om er geen tweede keer langs te gaan.

Website Adres

Tea for Two

Thee drinken in een charmant kader doe je bij Tea for Two; een gezellige afternoon tearoom waar de weg naar Engeland opeens niet zo meer ver is. Er zijn talloze unieke theesoorten, maar je moet zeker eens de Russian Caravan of de Nuits Provençale proeven. Het smaakt heus niet zo gek als het klinkt. Integendeel!

Website Adres

Pepper Mint Tea Room

In de Pepper Mint Tea Room maak je nooit een foute keuze. Elke thee geeft een verrassende draai aan je dag en je kan ook je honger stillen met een stuk quiche. Of een stuk cheesecake. Of allebei. Tip: wegens een Brusselse voorliefde voor thee is het handig om een plekje op voorhand te reserveren. Geniet ervan!

Website Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

11 x Laptop- proof

Elf laptopproof plekken #inbrussel

5 x Tea Time

Een greep uit de leukste theehuisjes van Brussel

Zijn dit de 10 beste cafés van Brussel?

Misschien zijn dit wel de 10 beste cafés van Brussel!