7 x Studyproof

Zeven aangename studeerplekken in Brussel

Ken je dat gevoel? Je gaat naar je favoriete Study Space om te studeren, maar er is helaas geen plaats meer.
“Was ik maar vroeger gekomen!” Maar niet getreurd, want wij hebben de beste studyproof plekjes in de stad gezocht
voor alle studenten die net te laat waren! Ze zijn misschien niet je eerste optie, maar wel een ideale blokomgeving:
koffie, stroom én free wifi! Bekijk hier onze top 7.

Dit artikel werd geschreven door Laurens Pé

My Little Cup

Wie het kleine niet eert, … Deze coffeeshop is zowat de kleinste in Brussel, maar verleent zich perfect om te studeren of te werken aan een paper. Op wandelafstand van Study Space Van Orley en Brik Open House. Ideaal als je daar geen plekje vindt. Terwijl jij rustig achter je laptop zit, word je voorzien van een fantastische kop koffie of een heerlijke thee. En voor de vroege vogels: deze plek is al open vanaf 07u30! I do love the smell of coffee in the morning.

Website Adres

Chicago Café

Dit café is meer een brunchgelegenheid dan een pure coffeeshop. Voordeel: Je kan er de hele dag genieten van een rustige en gezellige sfeer, maar ook van een aantal lekkere gerechten. Het heeft wat de sfeer van een refter (a.k.a. veel plaats!), maar het blijft een hippe plaats. De kans dat je andere studenten tegenkomt, is dus zeer groot. Geniet tijdens je pauze van een versgemaakte cake of quiche. Aanrader voor de vegans onder ons!

Website Adres

Café Velvet

Olà Colombia! De wortels van deze koffiebar zitten in Medelìn, Colombia. Daarom vind je hier ook één van de beste koffie’s van Brussel. Met een sfeermuziekje op de achtergrond, veel koffie en speciale tafels waar je alleen aan kan zitten, is dit een ideale plek om te komen studeren. Vergeet zeker je betaalkaart niet mee te nemen, want hier geldt een no-cash beleid. Geen fan van de sfeermuziek? Gebruik onze gratis oordopjes om je optimaal te kunnen concentreren!

Website Adres

Coffee College

Coffee College is een initiatief van de ULB en VUB in Etterbeek. Needless to say: het moet wel een leuke plek zijn om te studeren. Ze pakken graag uit met de volgende 3 troeven: FREE WI-FI, MADE WITH LOVE & TAKE AWAY. Wedden dat je ook hier heel wat medestudenten tegenkomt? Voel je je extra studentikoos? Bestel hier dan een 'Sexy teacher' of een 'quarterback'.

Website Adres

Café Belga

‘Den Belga’ zoals zeggen, is een typisch Brussels café, waar je in de ochtend rustig kan studeren, koffie drinken en lekker ontbijten. Ben je geen fan van lange pauzes die het blokken onderbreken? Bestel hier dan 's middags ook gewoon je broodje. Na een zware dag studeren, kan je misschien zelfs even ontspannen en één van hun lekkere biertjes drinken. Of een thee natuurlijk, als je geen kater wil de volgende morgen.

Website Adres

Workshop Café

Op de Louizalaan vind je onze studyproof favoriet! In dit café kan je op elk moment van de dag rustig studeren. Het leuke is dat de uitbaters er ook op zijn voorzien dat mensen een hele dag komen werken/studeren. Het gebouw heeft 2 etages met als speciaal element een glazen vloer! Dus veel tafels, een geweldig zicht en gratis wifi. Had je nog iets gewenst?

Website Adres

La Récré

Deze bar is het “specialleke” van de hoop. Het eerste ‘pay-per-minute’ café van Brussel is een feit! Hier betaal je in plaats van je drankjes, het aantal minuut dat je hier bent. Dat wil zeggen à volonté koffie drinken. De bar is een coworking café en is dus ingericht met verschillende bureaus en werkplekken. De ideale studeersfeer is er dus al aanwezig, nu nog je eigen motivatie er aan toevoegen. De openingsuren zijn beperkt, dus check die zeker online!

Website AdresMisschien vind je deze artikels ook leuk

Zijn dit de 10 beste cafés van Brussel?

Misschien zijn dit wel de 10 beste cafés van Brussel!

7 x Studyproof

Zeven aangename studeerplekken in Brussel.

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!