Tournée Minérale? Ik kan da!

Een maand lang zonder alcohol, dat doe je enkel en alleen voor jezelf.

Dit artikel werd geschreven door Anke Dirix

Temptation

Tournée Minérale, dat is eigenlijk Temptation Island voor gevorderden. De verleiding is overal, alleen zijn er deze keer geen camera's om je te controleren of kampvuurbeelden om je af en toe een duwtje in de rug te geven. Een maand lang zonder alcohol, dat doe je enkel en alleen voor jezelf. Toch is het af en toe verdomd hard op de tanden bijten. De verjaardagsfeestjes gaan gewoon door, die frisse pint op de toog ziet er nog steeds even smakelijk uit en een lekkere cocktail bij de allereerste zonnestralen... Hebben we die eigenlijk niet allemaal verdiend na alweer een lange week op de schoolbanken?

Focus on the benefits

Maar een maand zonder alcohol, dat is ook een maand zonder katers. Stel je voor: geen barstende hoofdpijn of een veldslag in je maag, maar een frisse kop die uitkijkt naar een goed ontbijt en een lekkere kop koffie. Geen existentiële crisissen of spijt van alle domme dingen die je de voorbije nacht weer eens hebt uitgehaald, wel een spontane glimlach wanneer je terugkijkt op een leuke avond zonder zwarte gaten, maar boordevol plezier.

Ik kan da!

Zoals Olly Wannabe het zo wondermooi kan zeggen: ikanda! Beter nog: wij kunnen dat allemaal. Om de laatste loodjes te verzachten ontwikkelden we een hemelse briktail die geen alcohol nodig heeft om je in hogere sferen te doen belanden. Nog een kleine tip voor extra motivatie: ga naar Olly Wannabe's soundboard op de website van Ketnet, stel zijn bemoedigende woorden in als berichttoon en wordt er de hele dag door aan herinnerd dat Tournée Minérale een fluitje van een cent is.

Ingrediënten voor 4 Briktails

- 50 cl tonic
- enkele takjes basilicum
- 250 gram frambozen
- 1 limoen
- crushed ice
- suiker (naar smaak, optioneel)

Bereiding

STAP 1
Knip ⅓ van de basilicum fijn en crush deze samen met de helft van de frambozen. Voeg hieraan het sap van een halve limoen toe.

STAP 2
Verdeel het mengsel over 4 glazen, vul ze nadien voor de helft met crushed ice en overgiet met tonic.

STAP 3
Werk af met enkele frambozen, een limoenschijfje, basilicumblaadjes en een rietje.

Eentje drinken?

De meeste Brusselse cocktailbars hebben intussen een selectie alcoholvrije alternatieven op de kaart staan. In Café Floréo - dat pal in het centrum ligt - kun je in een van de knusse zeteltjes bijvoorbeeld sippen van een ‘apple rose’ terwijl er op de achtergrond jam- of DJ-sessions plaatsvinden.

 

Ook Hortense en Hummus in Elsene, dat trouwens bekendstaat om haar hemelse cocktails, laat de deelnemers van Tournée Minérale niet in de kou staan. De Kombucha smaakt naar meer, en de rest van hun menu trouwens ook.

 

Maar ook bij Peck 20 of Via Via reiscafé hoef je geen genoegen te nemen met een cola of spa bruis. Genoeg huisgemaakte ice teas en limonades om Tournée Minérale af te sluiten met een goed gevoel, en een glimlach op je smoel. Toi toi!

Misschien vind je deze artikels ook leuk

7 x Studyproof

Zeven aangename studeerplekken in Brussel.

11 x Laptop- proof

Elf laptopproof plekken #inbrussel

Tournée Minérale? Ik kan da!

Een maand lang zonder alcohol? Zo doe je dat!