Zijn dit de 10 beste cafés van Brussel?

In Brussel zit la crème de la crème van bruine kroegen.
Op elke hoek van de straat vind je wel een café.
Van Jazzkroegen tot cafés met het beste bieraanbod.
Zouden dit de beste tien kunnen zijn?

Door Sara Leemans

Au Daringman

Au Daringman is een bruine kroeg in het centrum van Brussel op de Vlaamsesteenweg. Een fantastische atmosfeer en ideaal voor een late avond en een zwoel dansje. In dit typisch Brussels café loop je bekende koppen als zanger Arno, theatermaker Jan Decorte of choreografe/kunstenares Anne Teresa De Keersmaeker al eens tegen het lijf.

Website Adres

Monk

Iedereen kent de Monk wel, weer zo’n vaste waarde vlak langs het Sint-Katelijneplein. Je vindt er een verrassend bieraanbod, kaas, droge saucisse en achterin kan je de beste spaghetti van de hoofdstad eten. De Monk is een van de leukste cafés om een avondje door te zakken met vrienden. Je komt er bekend volk tegen en raakt al gauw aan de praat met de andere cafégangers.

Website Adres

Les Brasseurs

Dit Brussels volkscafé vind je op de Anspachlaan. Met z’n grote terras is het er ideaal om ’s zomers te genieten van wat zon op je bol. Ook de bierkaart van Les Brasseurs is niet mis. Welk biertje je er ook nuttigt: je doet het op een plek met heel wat geschiedenis.

Website Adres

A La Mort Subite

Prachtig café vlakbij campus Odisee en KU Leuven Campus Brussel. Een echt pareltje met z’n Art Déco interieur. Fun fact: een scène uit de film ‘The Danish Girls’ met Matthias Schoenaerts en Eddie Redmayne werd hier opgenomen. Zo onder de indruk was de regisseur van het interieur. Naast een stevig bolleke kan je hier ook typische Brussels kost binnenspelen.

Website Adres

Le Coq

Misschien wel het minst pretentieuze café van de hele stad? De muziek door de boxen zit goed en er hangt een lekker nostalgische sfeertje. Vraag een stouterik van Brusselse brouwerij de la Senne en doe de groeten aan Manu achter de toog, één van de sympathiekste barmannen van de stad.

Website Adres

Merlo

Eén van de favorieten bij Brusselaars maar nog relatief onbekend bij studenten. In de zomer kan je je pint meenemen tot aan de fontein op de Vismarkt, Merlo ligt er vlak langs: op de hoek bij ijssalon Gaston. Goed opletten want je loopt dit pareltje makkelijk voorbij.

Website Adres

Café Belga

Zeer bekend café in Elsene. Vlak op Place Flagey. Zeer groot terras, al is het café zodanig populair dat je er in de zomer moeilijk plaats vindt. In ‘de Belga’ valt altijd wel iets te beleven. Het café bevindt zich op de benedenverdieping van het Flageygebouw, waar ook de Vlaams-Brusselse media wonen (BRUZZ) en waar heel wat filmvertoningen en evenementen plaatsvinden. Never a dull moment, quoi.

Website Adres

1030 Café

Schaarbeek was nog nooit zo hip! 1030 Café is een echt buurtcafé, je vindt er een interessante mix van ‘Schaarbeekoises’: van jonge gezinnen tot mensen die al eeuwen in de buurt lijken te wonen. Minstens één keer per week zijn er live concerten. En het café ligt ook nog eens vlak naast het Josaphatpark, een van de mooiste stukjes groen in heel Brussel.

Website Adres

Brasserie Verschueren

Volkscafé bij uitstek. Op het Sint-Gillisvoorplein, een van de gezelligste ontmoetingsplekken van de stad. Vanuit het centrum sta je er trouwens op 10 minuten dankzij de prémetro. Als de zon zich laat zien drink je je pint er onder de bomen.

Website Adres

La Boule d’Or

Gezellige familiezaak in Vorst, een echte aanrader voor wie fan is van no-nonsens en een groen kader. Op enkele stappen van het Park van Vorst en gemakkelijk bereikbaar met de tram. Perfecte plek om in te drinken voor een voetbalmatch van de legendarische Brusselse voetbalploeg Union Saint-Gilloise. Al is het even wachten alvorens het stadion (op 500 m) is gerenoveerd.

Website Adres


Misschien vind je deze artikels ook leuk

5 x Tea Time

Een greep uit de leukste theehuisjes van Brussel

Tournée Minérale? Ik kan da!

Een maand lang zonder alcohol? Zo doe je dat!

11 x Laptop- proof

Elf laptopproof plekken #inbrussel