drie populaire Aziatische restaurants #inBrussel

Gezond, lekker, licht, pikant en exotisch. Ons moet je het geen twee keer vragen: Aziatisch is zonder twijfel een van onze favoriete keukens. Een reden te meer dus om enkele van de beste Aziatisch-Brusselse restaurants op te lijsten.

Door Sara Leemans

Knees to chin

Bij Knees to chin vind je overheerlijke (en op de koop toe lactosevrije en glutenarme) spring rolls aan zeer studentikoze prijzen: voor een grote rice paper roll betaal je amper 3,90 euro. Ze gebruiken steeds zoveel mogelijk seizoensgebonden producten in hun recepten; iets dat we uiteraard alleen maar kunnen aanmoedigen. Wij vinden vooral het trio van dim sum een aanrader: 3 euro voor heel wat lekkers. Ze hebben bovendien een leuke selectie drankjes.

Website Adres

Umamido

Umamido is een Japanse noodle bar voor de gevorderde Asian food lover. Hier proef je onder meer de kara miso ramen, al raden wij vooral de (niet de versmaden) pork bun aan. Een van de drie Brusselse vestigingen bevindt zich vlakbij het Sint-Katelijneplein: de ideale plek om een fond te leggen voor een avondje uit. Het is eens wat anders dan pitta.

Website Adres

Makisu

Lekkere en goedkope sushi in het centrum? Makisu is thé place to be! De inrichting is sober en gezellig. Je kan zelf je sushiroll samenstellen of een van de opties op het menu kiezen zoals Slammin’ Salmon of Makifornia. Tussen 12u en 15u lunch je hier voor 8 à 10 euro. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn rond de middag.

Website Adres


Misschien vind je deze artikels ook leuk

5 x #Veggie

Vijf keer vegetarisch #inbrussel

Trek in een ijsje? Hier kan je terecht!

Een frisse sorbet of toch liever een coupke vanille?

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!