Vijf plekken voor zoetebekken #inbrussel

Door Sara Leemans

COCO Donuts

COCO bestaat nog niet zo lang, maar dankzij hun unieke concept hebben ze toch al heel wat naam gemaakt. De zaak wordt gerund door twee jonge vrouwen met een passie voor reizen, eten en een flinke dosis ondernemerszin. Zij staan elke dag extra vroeg op om de lekkerste donuts klaar te maken, en dat met organisch en lokale producten. Donuts zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Website Adres

Maison Dandoy

Dé beste authentieke Brusselse koekjes! In een klein, schattig winkeltje vlakbij de Grote Markt kan je je ogen uitkijken. Overal koekjes en zoetigheden. Het allerbeste is natuurlijk de authentieke speculoos, niet voor niets hun specialiteit. Allen daarheen!

Website Adres

Aux Merveilleux de Fred

Iedereen is wel al eens watertandend voorbij deze vitrine gelopen. Overal prachtig ogende merveilleux die je zin geven om er binnen te stappen en alles op te peuzelen. Als je nog eens staat te watertanden, ga dan gauw even naar binnen om er één te bestellen, want ze zijn echt zo lekker als ze er uitzien. Fred tilt de simpele merveilleux naar een hoger niveau door subtiele smaken toe te voegen. Must eat!

Website Adres

Le Café du Sablon

In dit gezellig café kan je ontbijten of lunchen, maar er gaat niets boven een welverdiende pauze. Koffie is hun specialiteit en daar hoort nu eenmaal een gebakje bij. Proef zeker eens de wortelcake, overheerlijk! Geen koffiefanaat? Bestel dan de chocolademelk (mét marshmallows, smarties en créme fraîche) en je bent meteen verkocht.

Website Adres

Lilicup

Lilicup lijkt net uit een film te komen. Overal waar je kijkt, zie je cupcakes in alle vormen en kleuren! De twee vrouwen achter het concept waren ooit gewoon buurvrouwen die verjaardagsfeestjes organiseerden voor hun kinderen. Nu hebben ze zich ontpopt tot succesvolle zakenvrouwen. Slechts één jaar na de opening van hun eerste winkel openden ze al een tweede. Wie hun cupcakes proeft, begrijpt snel waarom ze zo succesvol zijn.

Website Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

3 x Asian Must-visits

Drie populaire Aziatische restaurants #inBrussel

5 x All you can eat!

Vijf keer eten tot je erbij neervalt #inbrussel

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!