Vijf keer vegetarisch #inbrussel

Of je nu altijd vegetarisch eet, enkel op donderdag veggiedag
of eigenlijk gewoon nooit: deze vijf plekken laten iédereen watertanden.

Door Nuria Blanckaert & Zoë Skotnicki

Charlotte ses tartines

Charlotte ses tartines en haar heerlijke bagels vind je terug in Elsene. Niet alles is er vegetarisch, maar je hebt er alvast heel wat keuze. En een leuk extraatje: wie Elsene net te ver vindt of gewoon geen zin heeft om de deur uit te gaan, kan zijn of haar bestelling ook gewoon aan huis laten leveren. Gezond snacken op de sofa, yes we can!

Website Adres

Greenway

Snelle hap? Greenway is een vegetarische fastfoodhemel in Brussel-Zuid. Je kan er een heerlijke portie junkfood eten zonder je schuldig te voelen. Echte aanraders zijn de falafel wrap en vegan kebab, maar je kan er ook genieten van een verse salade of dampende kop soep. Laat de smos links liggen en ga voor een gezond alternatief voor je de trein opspringt!

Website Adres

Dolma

Al meer dan 40 jaar een vaste waarde vlakbij Flagey. Vegetarisch koken is voor hen een inspiratiebron, en dat zijn zij ook voor ons. Bij Dolma kan je elke dag genieten van een ander menu. Naast het restaurant baten ze ook een biologische winkel uit, ideaal om zelf receptjes uit te testen op kot.

Website

Moonfood

Iets duurder, maar zeker de moeite. Genetisch gemodifieerde organismen, pesticiden, dierlijke producten en lactose zijn niet te vinden in dit restaurant. Meer zelfs, alles wordt gekookt onder de 46 graden zodat de ingrediënten hun energiepotentieel niet verliezen. Koop wat minder fastfood en ga met het uitgespaarde geld langs in dit gezondere alternatief. Enneu: het menu werd samengesteld door de foodcoach van Leonardo Dicaprio!

Website Adres

Mi-figue, mi-raisin

Mi-figue, mi-raisin is een restaurant in de Europese wijk, waar alles biologisch en vers is. Zowel je vleesminnende, veganistische, lactosegevoelige en glutenintolerante vrienden vinden er hun gading. Je kan er bovendien zowel terecht voor een snelle snack als voor een uitgebreide maaltijd. Voor ieder wat wils, dus!

Website Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

5 x Super Sweet

Vijf plekken voor zoetebekken #inbrussel

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!

5 x #Veggie

Vijf keer vegetarisch #inbrussel