Zeven lunchplekken voor een budgetvriendelijke middagpauze

Honger, maar blut omdat je elke dag weer je lunch op kot
vergeet (lees: te lui was om ’s ochtends een lunch in te pakken)?
Met deze acht tips kan je toch lekker eten zonder de rest van
de maand op water en droog brood te moeten leven

Door Maaike Marchand. Foto’s Elke Vanoost & Sara Leemans

Chicago

Een prachtig post-industrieel interieur met vintage accenten. Alles wat je nodig hebt om te ontspannen. Je kan hier terecht voor koffie of overheerlijke huisgemaakte limonade, maar ook om heerlijk te lunchen. Tijdens de middag is het hier doorgaans rustig, maar op woensdag en zondag blijf je er beter weg als je geen fan bent van kinderen.

Website Adres

The Lunch Time

In deze zaak krijg je alles voor … 1 euro! Nee, je droomt niet. Een zaak met alles aan 1 euro, het bestaat. Gezond en goedkoop eten in Brussel is een heuse opgave. Dat vonden ook de oprichters van The Lunch Time, en precies daarom startten ze met dit concept. Je kan hier elke dag van 11 tot 20 uur terecht voor een snelle, gezonde én goedkope hap.

Website Adres

Makisu

Lekkere en goedkope sushi in het centrum? Makisu is thé place to be! De inrichting is sober en gezellig. Je kan zelf je sushiroll samenstellen of een van de opties op het menu kiezen zoals Slammin’ Salmon of Makifornia. Tussen 12u en 15u lunch je hier voor 8 à 10 euro. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn rond de middag.

Website Adres

Manhattn’s Burger

Manhattn’s Burger is perfect voor wie een American craving heeft. Je kan hier terecht voor een Amerikaanse burgers met frietjes en héérlijke saus, coleslaw en caramelized onions. De prijzen van de burgers variëren tussen de 9 en 13 euro en zijn elke cent waard.

Website Adres

OR Coffee Bar

Naast heerlijke koffie vind je bij Or ook lekkere lunchopties. Ze bieden verschillende soorten toast aan, waarvan de duurste zo’n 9 euro kost. De portie is groter dan je aanvankelijk zou denken, je hebt er echt mee gegeten. Niets beter dan toast met avocado en een latte!

Website Adres

Monk

Het allerbeste blijft soms toch een goeie spaghetti en de allerlekkerste vind je in de Monk voor zo’n 10 euro. Je hebt de keuze uit vier smaken: bolognaise, ham en kaas, veggie en special. Je kan ook kiezen uit 3 soorten kazen en toppings. De kaas van Orval is to die for!

Website Adres

Mamma Roma

Bij Mamma Roma kan je pizza selecteren per slice, ideaal voor mensen die niet goed kunnen kiezen! Ze hebben zowel alle klassieke pizza’s als unieke exemplaren op het menu. Een stuk kost tussen 3,9 en 5,9 euro en voor 9,9 euro heb je twee stukken én een drankje.

Website Adres
Misschien vind je deze artikels ook leuk

Trek in een ijsje? Hier kan je terecht!

Een frisse sorbet of toch liever een coupke vanille?

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!

Sociaal smullen

Je voetjes hier onder tafel schuiven, is een goede daad en tegelijk goedkoop!