9 Wereldse keukens in Brussel

Brussel is een wereldstad. Wanneer je door de kleine straatjes van de grootstad wandelt, kan er om elke hoek een nieuwe cultuur op je wachten.
Bij zo een wereldstad hoort natuurlijk ook een gepaste maaltijd. Wij nemen je op reis rond de wereld naar onze favoriete landen zonder onze heimat te verlaten.
Welkom op de smakelijke en budgetvriendelijke culinaire vakantie in Brussel

Dit artikel werd geschreven door Sandy Demandt

L'express

Beginnen doen we in Libanon voor een goede dosis comfortfood. Bij L'express kan je je tegoed doen aan specialiteiten die het Midden-Oosten op je bord toveren. Hun heerlijke verse falafels kan je per stuk bestellen waardoor je zelf kan bepalen of je het als snackje wil of als hoofdgerecht. Wanneer je voor de wraps gaat en een grote honger te stillen hebt raden we je de grote versie aan waarbij je een dubbele portie krijgt van de traditionele shoarma. Nu heb je geen excuus meer om je tegoed te doen aan de matige durums van de kebabzaken op de Anspachlaan. Tenzij er natuurlijk geen plek meer is in L'express, want wij zijn niet de enige die zo'n fan zijn van hun gerechten. Je moet zelfs geen ingewikkeld doolhof van straatjes door om het te vinden, het is vlakbij de Grote Markt.

Website Adres

Pin grill & hotpot

Wanneer de gourmet of fondue thuis op tafel beland weet je gewoon dat het feest is. Ook in Korea hebben ze zo een gezellige bedoening wanneer het eens wat specialer mag. Het concept blijft op zich hetzelfde met een hete grillplaat en een pot met bouillon in de hoofdrollen, de bijrollen krijgen natuurlijk een exotischer tintje. Volgens het à volonté principe kan je in drie verschillende rondes alle soorten lekkers zelf klaarmaken. Je hoeft ook helemaal geen topchef te zijn om zelf je gerechtjes klaar te maken en kan leuk experimenteren met verschillende smaken en sauzen. We raden aan om eerst verschillende nieuwe dingen te ontdekken, in de tweede ronde je favorieten laten terugkomen en die derde ronde is natuurlijk voor de volhouders die nog een vrij plekje in hun buik konden vinden.

Website Adres

Tapas Locas

Als je zin hebt om die ene gezellig avond op vakantie in het zonnige Spanje nog eens opnieuw te beleven raden we je aan om eens bij Tapas Locas te passeren. De typische sfeer van het Zuiden vind je niet enkel terug in de woelige met geroezemoes gevulde cantina maar ook in de heerlijke tapas die ze er serveren. Wij raden aan de plek in ieder geval eerder te bezoeken als je van plan bent met een grotere groep te gaan maar een romantische tête-à-tête bij kaarslicht kan er ook perfect. Het voordeel van een groepsdate is natuurlijk dat je veel meer verschillende gerechtjes door anderen besteld kan uitproberen. De schaamte van een hele kan sangria naar achteren te slaan is natuurlijk ook minder groot als je het in groep doet.

Website Adres

The Deli/Delish

Bij onze volgende stops kan je jammer genoeg enkel terecht tijdens de lunch, ideaal dus om krachten op te doen als je een zware namiddag shoppen of studeren voor de boeg hebt. De kleine sandwichbars maken deel uit van het tweeluik The Deli/Delish. Bij The Deli kan je terecht voor een snelle tex-mex hap, van salades tot goedgevulde buritto's en burgers. Door sommigen zelfs tot 'de beste burgers van Brussel' gekroond. Klanten wiens levensmotto spice up your life is, zullen in ieder geval al beste vrienden worden met de Ierse uitbater Conan die met plezier zijn flesje tabasco bovenhaalt. Bij Delish is het zijn vrouw Aine die alles in goede banen leidt. Bij haar kan je terecht voor het meer verfijnde werk met bagels en andere verse, gezonde maaltijden. Verschiet niet wanneer ze bij je tweede bezoek vragen of je hetzelfde wil als vorige keer!

Website Adres

Au Bon Bol

In plaats van een nieuwe voorraad instant noedels in te slaan bij Aziatische supermarkt Kam Yuen is het een goed idee om enkele meters verder te wandelen. Daar bevindt zich namelijk het kleine restaurant Au Bon Bol. Achter het bedampte raam kan je meestal een ijverige chefkok verse noedels zien bereiden die daarna in hun smaakvolle soepen of andere gerechten kunnen belanden. Deze authentieke manier van de Chinese keuken in niet snel ergens anders terug te vinden en daarom zeker de moeite waard om eens te proberen. Laat je zeker niet afschrikken door het niet erg spectaculaire uitzicht en interieur van de zaak en de norse bediening want uiteindelijk heb je die toch niet nodig om te kunnen genieten van het eten.

Website Adres

Kokob

Eten met je handen is vaak niet de standaard als je op restaurant gaat. Wanneer het om een pakje frieten vanop de hoek gaat is dat natuurlijk een ander verhaal. Of je kan gewoon eens Ethiopisch gaan eten. Om de totale ervaring te hebben raden we aan om voor een ontdekkingsmenu te kiezen en je te laten verrassen. Je weet niet wat je kan verwachten dat er uit de keuken zal komen aangezien ze elke menu elke keer anders invullen. Natuurlijk is het wel een beetje vreemd wanneer de eerste hap wordt aangeboden uit de hand van de wildvreemde serveerder maar daarna is het helemaal aan jezelf. Bestek wordt vervangen door injera, een soort zuurdesempannekoek, waarmee je het eten opschept. Het is een heel avontuur, met soms veel gemors en geknoei, maar zeker de moeite waard.

Website Adres

Rachel

De tentjes waar je burgers en bagels kan eten schieten met paddenstoelen uit de grond. Vaak voldoet de McDonalds enkel nog aan de standaarden van redelijk aangeschoten of vrij blutte studenten en mag het in het gewone leven als een wat meer zijn. Bij Rachel kan je dat meer zeker en vast vinden. Op de kaart vind je de typische Amerikaanse keuken met heerlijke appetizers en bijgerechtjes die je doen watertanden. Ook de drankjes krijgen een Amerikaans tintje met limonades, verse ijsthee en natuurlijk cranberry sap. Afsluiten kan je doen met een enorme milkshake of cheesecake. Dat alles in een interieur waar Twin Peaks, E.T., South Park en andere kitscherige clichés samenkomen.

Website Adres

Lotus Vert

Voor onze voorlaatste stop trekken we nog eens naar Azië in Lotus Vert. Net om de hoek van de bombastische Beenhouwerstraat ligt het pretentieloze kleine restaurantje waar er Thaise en Vietnamese gerechten de kaart vertegenwoordigen. Laat het simpele uiterlijk van de zaak je zeker niet afschrikken om eens binnen te gaan. Je zal er niet alleen erg vriendelijk ontvangen worden maar ook binnen je krappe studentenbudget je buikje vol kunnen eten. De curry's en soepen doen je dromen van verre reizen naar ongekende plekken en helpen je even vergeten dat een vervelende ronselaar van de Beenhouwerstraat je een tiental minuten geleden nog lastig viel.

Website Adres

Yeti

Lunch, brunch en ontbijt zijn de momenten waarop je bij Yeti aan tafel kan schuiven. Hun hippe fusion keuken bied lekkers aan van over de hele wereld. Zo hebben ze Amerikaanse pancakes, rijkelijk belegd naanbrood en Aziatische rijstsalades op de kaart staan. Ook vegans en vegetariërs kunnen hier perfect terecht voor hun comfortfood cravings. Wanneer we het over een hippe zaak hebben is dat natuurlijk ook inclusief de verse ijsthee, biologische limonades met ontelbare smaakjes en onuitspreekbare buitenlandse bieren. Waarom ook maar gaan voor een bepaald land als je de hele wereld op je bord kan krijgen?

Website Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

9 x wereldkeuken

Welkom op de smakelijke en budgetvriendelijke culinaire vakantie in Brussel.

5 x Super Sweet

Vijf plekken voor zoetebekken #inbrussel

5 x All you can eat!

Vijf keer eten tot je erbij neervalt #inbrussel