Trek in een ijsje? Hier kan je terecht!

De temperaturen stijgen, de beentjes laten zich zien onder rok en short,
en de terrasjes duiken weer op in het straatbeeld. Tijd voor een fris coupke.
In deze zaakjes kan je alvast terecht!

Door Madina Yandiev

Capoué

Als je op zoek bent naar het beste artisanale ijs van Brussel, dan ben je bij Capoué op het juiste adres. Gezouten karamel, speculaas en vanille blijkt hier het gewonnen trio te zijn, maar kom zeker niet buiten zonder een sorbet te proeven. En als je er dan toch bent, take a pancake with you… or two.Capoué vind je op verschillende locaties in Brussel: je hebt er eentje in Elsene, Sint-Joost-Ten-Node, Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en in Laken

Website Adres

Glacier Zizi

Als je niet in magie gelooft, dan heb je vast Glacier Zizi nog niet bezocht. Het vers en natuurlijk ijs tovert een glimlach op ieders gezicht, en dat al sinds 1948. De sorbets hangen hoog in de ranglijst, en dit mag alleen maar gevierd worden met een coupe Américaine; een coupe die maar liefst 9 bollen sorbetijs bevat. I repeat: 9. Bollen. Sorbetijs. Tip: als je jouw ijs zonder slagroom vraagt, dan krijg je een extra bol in de plaats! Geniaal, niet?

Website Adres

Gaston

Je hebt Brussel niet gezien als je het ijs van Gaston niet tot op je vingers hebt afgelikt. Eén bolletje gebrande pecan/caramel/chocola en één bolletje caramel salé, je voeten in het water, en je dag kan niet meer stuk. Bovendien voorziet Gaston ons ook van een heerlijk kopje latté, krokante croissants en pannenkoeken die je een excuus geven om net wat uitgebreider te lunchen. De zomerse rijen zijn het meer dan waard.

Website Adres

Framboisier Doré

Een brede, echt brede, waaier aan smaken, een service met een positieve spirit, en de zon die je op een bankje aan de voorgevel kan opnemen. De eerste crème van ’t jaar kan niet mislopen bij Framboisier Doré. Het pistache ijs en de watermeloen sorbet wordt op automatische piloot geschept, en de lavendel is zeker eentje om te proberen.

Website Adres
Misschien vind je deze artikels ook leuk

5 x All you can eat!

Vijf keer eten tot je erbij neervalt #inbrussel

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!

9 x wereldkeuken

Welkom op de smakelijke en budgetvriendelijke culinaire vakantie in Brussel.