Plantjes kopen #inBrussel

In centrum Brussel vind je heel wat leuke plantenwinkels, wij zetten er enkele op een rijtje.

Door Sara Leemans

Saké

Eerst was er enkel de kledingwinkel next door. Maar sinds enkele maanden breidde Saké uit met ene nieuw concept: planten en interieur. je kan hier niet enkel prachtige kamerplanten op de kop tikken maak ook heel wat spulletjes om je kot op te leuken of inspiratie opdoen voor cadeautjes. Très hip in ieder geval.

Website Adres

BRUT

Brut is er nog niet zo heel lang. De winkel ligt in hartje Marollen, volkswijk bij uitstek. Helemaal op z'n plaats tussen de vele gekke en minder gekke interieurs- en antiekzaken. Perfect als je op zoek bent naar grote kamerplanten of eens wil voelen hoe het is om in een jungle te staan. Want dat laatste is het echt wel: een mini-jungle! Voor die ervaring alleen al een bezoekje waard.

Website Adres

Jettie

Bloemetje voor de mama? Of een plant van formaat voor jezelf? Jettie is the place to be. Vlakbij de KVS en metrostation Yser. let op: wel enkel open tijdens de week. Het personeel is behulpzaam en weet perfect hoe je je groene vriend het beste moet onderhouden.Fan van cactussen? Dan vind je hier ook zeker wat je zoekt.

Website Adres

Brussels Flowers

Brussels Flowers bestaat al jaren en is een vaste waarde aan het begin van de Lemonnierlaan. Op deze grote centrale boulevard zorgt de winkel voor het nodige groen. Er is een groot aanbod (kamerplanten, orchideeën, boeketten,...) en van de kwaliteit kan je zeker zijn.

Website Adres

Happy Flower

Klein, fijn en gloednieuw. Je vindt er boeketten en cadeautjes voor elke gelegenheid, maar ook kamerplanten in perfect kot-formaat.je vindt ze vlak naar jeugdtheater Bronks, op varkensmarkt 13 in centrum Brussel.

Floor

Grote planten liefhebber? Pin 22 mei dan maar al vast in je agenda! Niet enkel is dat de eerste dag van de Br(ik Study Spaces, ook komt dan het busje van FLOOR langs in Brussel. Zij delen vanuit hun kleurige busje gratis een blokmaatje uit. Blokmaatje? Een plantje dat tijdens de blok perfect op je bureau past. Volg de facebookpagina van FLOOR voor meer info.

Website

Misschien vind je deze artikels ook leuk

Must- sees langs het kanaal

Hello from the other side!

Zelf kweken #inBrussel?

In de stadsmoestuinen van Brussel kweek je je eigen groentjes!

5 x Groene parels

5 groene pareltjes in Brussel