Laat de Nieuwstraat links liggen

Stijlvol shoppen met een studentenbudget: het is vaak een hele opgave.
Maar less is more, en in deze shops kan je tijdens de solden zeker wat
koopjes op de kop tikken. Absoluut niet goedkoop, maar vaak wel mooi
en duurzaam. Laat de Nieuwstraat voor eens en altijd links liggen en
start hier je zoektocht naar originelere alternatieven.

Door Sara Leemans

Kusje

Een winkel met een verhaal: deze winkel is ontstaan door een kus tussen Marie, de eigenares, en Serge, de eigenaar van een winkel verder in de straat, Pax. Je vindt er kleren van beginnende designers, echt leuk om eens een kijkje te gaan nemen. Kusje heeft een beperkte selectie mannenkleding, maar verkoopt voornamelijk vrouwenkledij.

Adres

Pax

Dé bewuste winkel van Serge wat verderop! Wie langsgaat in de ene winkel, gaat ook best even langs in de andere, want ze zijn allebei de moeite. Een vitrine vol sneakers, binnen een gezellige, knusse sfeer! Je vindt er zoveel een selectie vrouwen- als mannenkledij.

Website Adres

Pump

Een winkel met alleen maar sneakers! Alle merken, kleuren, maten sneakers vind je hier, zonder uitzondering. De winkel is ruim en leuk ingericht en je ontsnapt er aan de drukte van de footlocker. Wie fan is van sneakers (wie niet?) moet hier zeker eens geweest zijn!

Website Adres

Mr. Ego

Een echte Brusselse klassieker in de Steenstraat. Mr. Ego koopt mooie stukken aan van verschillende kleinere merken. De andere winkels in de straat zijn overigens ook de moeite. Hier is de selectie voor mannen en vrouwen evenredig verdeeld; zowel mannen als vrouwen vinden hier dus ongetwijfeld hun gading.

Website Adres

Privejoke

In de buurt van het Fontainasplein vind je heel wat kleine boetiekjes. Privejoke is een van de grotere en biedt een fantastische collectie voor mannen en vrouwen. Ze hebben ook een pop-up store aan de overkant waar je de gekste sokken vindt!

Website Adres

Urban Outfitters

In dit prachtige herenhuis kan je het hele jaar door solden op de kop tikken. In de kelder naast de pashokjes hangen er altijd einde reekskleren, vaak aan de helft van de prijs. Spring regelmatig binnen, want ze zijn ook snel weer weg. De hele benedenverdieping is gewijd aan jongens en boven is het voor meisjes.

Website Adres

Cheep

Hippe winkel in Elsene waar we kort over kunnen zijn: als je er binnenstapt, stap je waarschijnlijk niet met lege handen naar buiten. En die waarschuwing geldt zowel voor vrouwen als voor mannen.

Website Adres

Le Magasin

Een hippe, jonge kledingwinkel op de Antoine Dansaertstraat. De winkel is een plaatje op zich, met zijn Scandinavische inrichting. De kleren zijn er casual-chique en voornamelijk in zwart of wit. De perfecte plek voor wie een bijzondere outfit zoekt. Le Magasin is overigens het goedkopere zusje van KURE op de Louisalaan

Website Adres

Le Mauvais Garçon Store

Op een paar stappen van de Beurs vind je een hippe winkel enkel en alleen voor mannen. Je vindt er vooral basics, ideaal dus om je garderobe aan te vullen.

Website Adres

Johnny Velvet

‘When the street meets the chic’, zo wordt deze winkel beschreven. Fashionfans weten dus waar te zijn. En niet alleen voor kleren kan je bij het team van Johhny Velvet terecht. Er bestaat ook een Little Velvet: een echt sneakerparadijs voor zowel mannen als vrouwen.

Website Adres

Br(ik List Tip: Elsensesteenweg

Iedereen loopt wel eens binnen bij H&M, HEMA en Zara. Tijdens de soldenperiode – en ook daarbuiten vaak - is het in de Nieuwstraat simpelweg te druk en niet aangenaam shoppen. Dezelfde winkels vind je echter ook in de Elsensesteenweg, amper 5 minuutjes buiten het centrum. Heel wat minder druk en vaak zelfs met een groter aanbod.

Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

Plantjes kopen #inBrussel

Waar in Brussel haal je fris lentegroen voor op kot?

Student van de maand: Deborah

Laat je in de maand december meeslepen door de fantastische avonturen van VUB studente Deborah.

Buurt in de kijker: Flagey

Het hippe en levendige epicentrum van Elsene heeft heel wat te bieden.