Oorstrelende opera #inbrussel

Opera, het klinkt saai in de oren van velen, maar het is een ervaring die je minstens één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Wie denkt dat opera onbetaalbaar is, heeft het mis! Als student betaal je slechts 20 euro als je 15 minuten voor de voorstelling komt. Weet je niet waar te beginnen? Wij geven je twee opera’s mee in 2017 die het proberen waard zijn!

Door Zoé Skotnicki

Pénélope

De avonturen van Odysseus, iedereen kent ze wel. Of het nu gaat over het paard van Troje, zijn avonturen met de nymfen, zijn overwinning tegen de cyclopen … Deze voorstelling vertelt het verhaal van het innerlijke drama van Pénélope en de echtelijke liefde. De componist, Fauré, had altijd al een voorliefde voor de oudheid en zijn eerste en enige opera is meteen een schot in de roos! Fauré is vooral bekend om zijn kamermuziek en liederen.
Onze favoriet? Dromerig en intens: Après un rêve. Pénélope is vanaf 25 februari te zien bij De Munt.

Website Adres

Aïda

Verdi is een van de grootste componisten wat opera betreft. Aïda is dus een niet te missen klassieker. ‘Kan je naar liefde luisteren als de plicht roept?’ Deze voorstelling vertelt een actueel verhaal over de liefde, waar verlangen en plichtsbesef, individuele en collectieve lotsbestemming met elkaar botsen. Meer van Verdi? Luister zeker naar het slavenkoor uit de Opera Nabucco, het klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren.

Website

Misschien vind je deze artikels ook leuk

10 x musea: gevorderd

Tien musea voor gevorderden in Brussel

8 x Cinema…anders

Naast Kinépolis en UGC zijn dit de plekken waar je echt de cinéfiel in je naar boven kan halen

Street Art: Bonom

Belgische street art kunstenaars in de kijker: Bonom