Vier wedstrijden om de longen bij uit je lijf te lopen #inbrussel

Sporten is leuk, maar net als studeren fijner in groep!
Ben jij het ook beu om steeds alleen te gaan joggen of kan
je de loopband van de plaatselijke fitnesszaal even niet meer zien?
Deze vier evenementen mag je echt niet missen!

Door Zoë Skotnicki

20 km door Brussel

Wellicht de meest legendarische wedstrijd van het land! Sinds de opstart in 1980 is er heel wat veranderd, maar de kern van de wedstrijd bestaat nog steeds. Opgelet, 20 km is niet niks. Als je geen fanatieke loper bent, kan je maar beter zo snel mogelijk beginnen oefenen voor de editie van 2017 op 28 mei.

Website Adres

Brussels Canal Run

De Brussels Canal Run is een sportwedstrijd die toegankelijk is voor iedereen: van beginner tot ervaren loper. Het decor voor dit jaarlijkse event? Het Brusselse kanaal. Een minder goede conditie is geen excuus om de Canal Run aan je te laten voorbijgaan, want er bestaan verschillende parcours op maat. Dus ook voor jou! Zo kan je kiezen tussen 4, 8 of 12 km. Als student geniet je bovendien van een fikse korting bij inschrijving. De editie van dit jaar is net voorbij, maar niet getreurd, in 2017 volgt er een nieuwe. Motiveer jezelf en je vrienden om dan zeker deel te nemen!

Website Adres

Strong Student Run

Een wedstrijd helemaal op maat van … jou! De Strong Student Run is er niet enkel voor studenten, maar wordt ook nog eens helemaal in elkaar gezet door studenten. Dacht je dat lopen vermoeiend was? Tijdens de Strong Student Run stoot je ook nog eens op allerlei hindernissen en extra moeilijkheden. Maar dat maakt het allemaal ook veel plezanter! Durf jij de uitdaging aan? De editie van 2017 staat gepland op 29 maart.

Website Adres

The Color Run

Een klassieker, maar het blijft hét niet te missen sportevenement van het jaar! The Color Run is een ideale instapwedstrijd voor de niet-sportievelingen onder ons. Het kleurrijke evenement is namelijk geen competitie, maar een leuk moment onder vrienden. Aan de start van de 5 km krijg je een wit T-shirt en enkele zakjes met kleurpoeder. Het resultaat: de massa wordt een bonte regenboog. De kleuren wassen zo weer uit je haren en gezicht, gooi dus maar in het rond. Wie na het lopen nog niet moe is, kan verder feesten tijdens het afsluitende festival! De editie van 2017 is pas voor komende zomer, nog even wachten dus.

Website Adres
Misschien vind je deze artikels ook leuk

Eventkalender: april

Cédric selecteerde speciaal voor jullie de meest relevante evenementen die plaatsvinden in april.

Fietstocht voor luie mensen

Laat zwaartekracht al het harde werk doen en ontdek Brussel vanuit je luie fietszadel

4 x Run, Forest, Run!

Vier wedstrijden om de longen bij uit je lijf te lopen #inbrussel