6 Must-sees Stoemp! concerten

Stoemp!? Dat zijn gratis concerten in de leukste cafés van Brussel.
Tweemaal per jaar staat de affiche vol met een boeiende mix van jong talent.
De voorjaarseditie van 2017 steekt van wal op 11 april, en loopt nog tot 23 mei.
De volledige line-up kan je vinden op: http://www.stoemplive.be/,
en onze aanraders vind je hieronder:

Door Sara Leemans

Dvkes – 11 april, 21u - le Coq

Het eerste Stoemp! Concert van deze editie is al meteen een schot in de roos. Met Dvkes haalt de organisatie een ruig Antwerps viertal naar bruine kroeg Le Coq. De bandleden hebben een voorgeschiedenis bij grote namen als Meuris, Stavroz, Helsinki en Psycho 44. Sound? Zwevend tussen catchy indie en scheurend gitaargeluid.

Ook de locatie is een grote aanrader: Le Coq is waarschijnlijk het minst pretentieuze café van heel Brussel. Als je er nog niet geweest bent is dit dus het uitgelezen moment.

Website Adres

Zwangere Guy – 19 april, 20u - Globe Aroma

Eentje close to home. Op 19 april organiseert Br(ik samen met Stoemp! een avond in Globe Aroma met Zwangere Guy. De media kan hem smaken, deze rasechte Brusselaar. Na jarenlang optreden binnen formatie STIKSTOF loopt deze jongeman al even solo én dat gaat lekker. Hij bracht nog maar net een nieuwe EP op de markt en laat u in Globe Aroma graag horen waar hij aan gewerkt heeft. Student? Dan reken je die avond dankzij Br(ik ook op een gratis pintje!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Hackil Free, een jonge rapper uit de werking van locatie Globe Aroma (tevens ook een open atelier).

Website Adres

Blackwave – 1 mei, 15u30 - GC De Pianofabriek

Nog zo’n band uit het Noorden van Brussel: Antwerpen. Wie weet hoorde je hun single ‘flow’ al eens passeren op StuBru? Of ben je net als ons benieuwd naar hun mix tussen Rap en Jazzy tunes? Zal dan op 1 mei zeker even af naar GC Pianofabriek. Dan ben je ook eens in Sint-Gillis geweest!

Let op: dit is een namiddag concert! Ze treden op op het goddelijke uur van 15u30.

Website Adres

Dvtch Norris & Marble – 3 mei, 18u - Odisee/ KUL Campus Brussel

Ook deze ‘V’ wordt gewoon als ‘U’ uitgesproken. Blijkbaar een trendje.
Dvtch Norris is geen Nederlander, ondanks wat z’n naam doet vermoeden. In de zomer van 2016 scoorde hij samen met Coely een hit met ‘Don’t care’. We zijn alvast benieuwd wat deze hiphopper nog verder in z’n mars heeft.

Dit Stoemp! Concert wordt mede georganiseerd door Odisee & KUL Campus Brussel. Een van hun getalenteerde studenten, Mambele, verzorgd voor aanvang een fikse warm-up DJset.

Website Adres

Nature Heaten - 4 mei, 18u - GC De Kriekelaar

Nature Heaten zijn voor Br(ik oude bekenden. Ze mochten de publieksprijs in de wacht slepen op de Rock Race van vorig jaar én sierden het podium op Brussel Brost.
Deze Brusselaars staan met veel volk op het podium, en zorgen samen met hun energieke achterban, voor veel ambiance.

Nature Heaten krijgt ook gezelschap van 2 Times Nothing (Jazz) en Rafiki (DJ).
Dit concert gaat door in samenwerking met LUCA- School of arts. De avond vindt dan ook plaats in hun Hometown Schaarbeek.

Website Adres

Tiny Legs Tim – 16 mei, 21u - Het Goudblommeke in papier

De locatie is een historisch Brusselse landmark: resto/ café Het Goudblommeke in Papier in hartje stad. De artiest is al even puur: Tiny legs tim bestaat uit een man, een micro en een gitaar. Kom zeker luisteren op 16 mei!

Website Adres


Misschien vind je deze artikels ook leuk

Eventkalender: maart

Cédric selecteerde speciaal voor jullie de meest relevante evenementen die plaatsvinden in maart.

10 dingen die je moét weten als je in Brussel gaat studeren.

Ten eerste: welkom!

Fietstocht voor luie mensen

Laat zwaartekracht al het harde werk doen en ontdek Brussel vanuit je luie fietszadel