Buurt in de kijker: Flagey

Het mythische Flagey is vooral bekend onder studenten die zijn uitgeweken van hun studentikoze koten rond de VUB en ULB. Het hippe en levendige epicentrum van Elsene heeft heel wat te bieden voor zowel de foodies als cultuurliefhebbers.

Dit artikel werd geschreven door Sandy Demandt

Bahn ’n Rolls

“Fresh Vietnamese Street Food” staat er in het groot op het raam van Bahn ’n Rolls. Verwacht niet de typische gerechten uit het verre Oosten, hier gooien ze het over een andere boeg. Hun combinatiemenu zorgt ervoor dat je lekkere en snelle snacks kan proeven voor een klein prijsje. Als je toch liever een uitgebreide maaltijd is raden we je niet aan om hier een stop te doen. Toch moeten we toegeven dat hun bowls ons buikje serieus konden vullen. Maar bij Bahn ’n Rolls kan je dus eerder terecht voor een snelle lunch met vrienden. Mocht je trouwens heel erg gehaast zijn kan je er ook gaan voor een take-away menu om onderweg te smullen. Aangezien wij instaan om tips te geven zullen we nog even meedelen dat de pindasaus ons hart sneller deed slaan.

Adres

Reservoir

Zijn de zolen zowat van onder je sneakers uit gewandeld? Is je winterjas toch niet zo warm als je dacht? Of heb je gewoon zin om jezelf te verwennen met nieuwe kleren omdat het studentenleven zo hard is? Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht bij Reservoir in Elsene. De conceptstores bevinden zich op een korte wandeling van elkaar en van het Flageyplein. Je kan er de nieuwste trends scoren, exclusieve sneakers vinden en koopjes doen in hun outlet vestigingen. Elke winkel heeft zijn eigen trendy interieur en helpt je bij het vinden van een passende stijl. Een kleine tour langs de shops is misschien niet zo goed voor de portefeuille maar soms heb je gewoon nood aan een nieuwe cosy trui om de wintermaanden mee door te komen.

Adres

Ami

Als je bij Scandinavische vibes meteen moet denken aan de keuken van de Ikea wordt het misschien eens tijd om een uitstap te maken naar Flagey. Daar kan je een van de meer bekende hotspots, Ami, terugvinden. Tijdens de winter kan je er heerlijke soepjes gaan slurpen en in de zomer is het gezellig zonnen op hun kleine terras. Hun veggie and happy food, zoals het wordt omschreven op hun uithangbord, bestaat grotendeels uit burgers, sandwiches en salades. Ook veganisten kunnen hier een maaltijd naar hun normen vinden. Als tip laten we graag weten dat de burgers nogal aan de kleine kant zijn, bestel er dus gerust twee tegelijk. Tenzij je natuurlijk wat extra ruimte aan het vrijhouden was voor hun lekkere desserts.

Adres

Velofixer

Heel wat studenten houden van hun fiets. Hun trouwe stalen ros brengt hun niet alleen naar de les maar zorgt er ook voor dat ze na nachtelijke uitstapjes nog steeds veilig in hun bedje belanden. Maar het kan iedereen overkomen dat die natuurlijke vijand, vaak beter gekend als de Kunstberg, onze ketting niet veel goeds aandoet. Of dat je fietsband het begeeft omdat je tweedehandsfiets al aan zijn vijfde leven begint. Bij VeloFixer (https://www.facebook.com/Velofixer/?fref=ts) op het Flageyplein helpen ze je graag verder met al je fietsproblemen. Naast herstellingswerken kan je ook in hun winkel terecht voor fietsen en andere spullen natuurlijk. Mocht je nog een bel of fietslicht nodig hebben voor optimale veiligheid in de Brusselse chaos, fiets dan zeker eens binnen. Volgende keer zal alleen nog je slechte conditie een excuus zijn om niet tot boven op de berg te geraken.

Adres

Café Belga

In de zomer is het zoeken naar een vrij plekje in de zon. Iedereen weet namelijk dat Café Belga dan de place to be is om mensen te kijken en te genieten van de plonzende eendjes in de vijvers van Elsene. In de winter kan je je lekker gaan verwarmen in het hipste hoekje van het Flageyplein. Naast pintjes drinken kan je er de voetjes onder tafel schuiven en genieten van een exotische en vernieuwende kleine gerechtjes en overheerlijke originele desserten. Als je niet zo heel erg avontuurlijk aangelegd bent kan je ook gaan voor een standaard broodje bij je drankje. Mocht het voor jou allemaal nog niet hip en cool genoeg zijn, houdt dan zeker de Facebookpagina van het café in de gaten. Af en toe worden alle stoelen en tafels aan de kant geschoven voor heuse danspartijtjes.

Adres

Flagey Cinema

Het Flageyplein heeft heel wat meer te bieden dan een warboel van tramsporen en een uitzicht op gelig gebleekte appartementsblokken. Het culturele hoogtepunt kan je terugvinden in de voormalige uitvalbasis van de BRT. Naast concerten, theater en nog heel wat andere voorstellingen is er een vaste waarde in het gebouw, de cinema. Net zoals Cinematek in het centrum biedt Flagey (https://www.facebook.com/studiosflagey/) niet meteen typische blockbusters aan. Wegdromen bij een romantische komedie uit de jaren 70 of op ontdekkingstocht gaan naar onbekende filmische pareltjes kan hier allemaal. Als je geluk hebt kan je er zelfs je favoriete Disney-film op het grote scherm beleven.

Adres

Ellis Gourmet Burger

Zit je favoriete burgertent op het Sint-Katelijneplein ook altijd zo vol met Dansaert-Vlamingen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Voortaan moet je niet meer in het drukke centrum zijn om te genieten van je burger. Ellis Gourmet Burger heeft sinds kort ook een vestiging op de hoek van het Flageyplein. Je dosis comfort food is vanaf nu, naast Sint-Katelijne en Place Jourdan, dus op een derde plek te vinden in Brussel. Ze zijn alvast een vaste waarde in het leven van vele studenten die graag de McDonalds overslaan voor een gezelligere ervaring met heerlijke burgers.

AdresMisschien vind je deze artikels ook leuk

6 Must-see Stoemp! concerten

Stoemp!? Dat zijn gratis concerten in de leukste cafés van Brussel.

#Streetstyle 1

Reporter Madina gaat in Bxl op zoek naar de leukste looks

#SeeninBrussels 3

Br(ik List reporter Ester trok opnieuw de stad in en deelt de grappigste taferelen!