Fietstocht voor luie mensen – dinsdag 17 oktober

Laat zwaartekracht al het harde werk doen en ontdek Brussel vanuit je luie fietszadel

Le Schievelavabo

Le Schievelavabo, een bistro/eetcafé op hoogte 100, is een echt begrip in Vorst. Hier beginnen we onze fietsroute met een frisse pint en een korte gezellige babbel. Aangename bediening, goed bier en een leuke inkleding. En wat dacht je van dat terras in een nazomers zonnetje? Puur geluk!

PS.: dinsdag laatste kans op mooi weer!

Dudenpark

Een prachtig uitzicht, mooie fietsroute en de frisse geur van natuur midden in onze drukke hoofdstad. Het Dudenpark is één van de oudste en meest heuvelachtige groene plekjes in Brussel. De filmstudenten van LUCA krijgen hier les in een oud kasteel, midden in het park. Eens gaan checken?

Gevangenis van Sint Gillis

Next stop, een stukje geschiedenis. De gevangenis van Sint-Gillis is een van de oudere gevangenissen in België (1884). Klinkt je bekend in de oren? De gevangenis komt wel vaker in het nieuws door stakingen van cipiers. In dit architecturaal pareltje passen gemiddeld zo’n 500 mensen, maar het is meestal overbevolkt.

Horta museum

Geschiedenis en architectuur. Twee vliegen in één klap. In het atelier en de oude woning van Belgisch architect, Victor Horta, bevindt zich nu het Hortamuseum. Een stukje Belgische trots op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geen tijd om binnen te gaan tijdens onze fietstocht, maar wel de moeite om even van buitenaf te bewonderen.

JAM hotel

Ooit al op het terras van een bar gezeten met een eigen zwembad? Dan kan dat volgende dinsdag op het prachtige dakterras van het JAM hotel! Het hotel is een voormalige kunstschool en bevindt zich in een oud kantoorgebouw uit de jaren 70. En die mooie authenticiteit is bewaard gebleven. Samen eentje drinken op deze hippe plek?

Poelaertplein

One of the best views in Brussels! Maar neen, echt, niet gezeverd. Als je gratis en voor niets een mooi uitzicht wilt, wandel eens langs het Poelaertplein in de chique Louizabuurt. Liefst tijdens zonsondergang. Ideaal voor tijdens een date, toch?
PS. Wij stoppen hier ook rond zonsondergang. Prachtige kiekjes (en een shotje jenever) verzekerd!

Zavel

Dit centrale plein, barstensvol restaurants, antiekhandelaars en chocoladewinkels, is de plek bij uitstek om te eten, te drinken en gezien te worden in Brussel. Maar met haar historische charme is het ook een toffe plek om eens langs te fietsen en je ogen de kost te geven.

Aksum coffee house

Volgens sommigen de beste koffie in Brussel! Misschien eens tijd om je eigen oordeel te maken? Dit gezellige Ethiopische koffiehuis ligt vlakbij de grote markt en het centraal station. Ideaal als je snel je trein moet halen.

GC De Markten

Nog steeds op zoek naar een leuke dansles, een toffe artsy workshop of je wekelijkse sportactiviteit? Neem een kijkje in het cursusaanbod van de Vlaamse Gemeenschapscommissie: naaiatelier, pilates, Afrikaanse dans. Het aanbod is gigantisch! En voor de lessen die doorgaan in GC De Markten moet je gelukkig niet ver lopen.

Café Walvis

In de Dansaertstraat is het alleen maar kwijlen op de etalages van de (iets te dure) hippe winkels. Maar gelukkig kost een pintje hier maar evenveel als in de rest van Brussel. Daarmee eindigen we onze fietstocht in het gezellige café Walvis. Dik verdiend!

Zin om te gaan?

De fietstocht is gratis en voor niets! Registreer je snel via www.brik.be/fietstocht en dan zien we jou dinsdag. Nodig je vrienden uit via ons Facebook evenement op onderstaande link.

Website

Misschien vind je deze artikels ook leuk

Brik Study Spaces

Kom tussen maandag 11 december en woensdag 31 januari studeren in de Brik Study Spaces.

Sint Verhaegen viering

Wie is die Sint Verhaegen en wat moet je weten over het grootste studentenevent van het jaar?

Divers Brussel: LGBTQ+

Dé ultieme roze gids voor studenten in Brussel.