Tien must-sees aan de overkant van het kanaal #inbrussel

Als het gaat om het kanaal in Brussel gaat het op
toeristische websites over de Dansaert. Jij, als bijna
echte Brusselaar weet natuurlijk dat dat (letterlijk)
slechts één kant van het verhaal is. Steek dus eens over
en ontdek wat er langs het kanaal te ontdekken valt.

Door Sara Leemans

Het uitzicht

Kijk goed links en rechts: de kleurige vlaggetjes aan beide kanten van het water zorgen voor een vrolijk uitzicht. In combinatie met het contrast tussen de oude statige gebouwen in Parijse stijl aan de linkerkant en de moderne nieuwbouwlofts aan de rechterkant, krijg je een apart uitzicht waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Adres

Expo in open lucht

Langs het kanaal zie je portretten van bewoners. ‘Faces of Molenbeek’ is een fotoexpo in open lucht die de Molenbeekse kant van het kanaal, net als de vlaggetjes, kleurt.

Adres

Streetart

Aan de overkant van het kanaal, verborgen in de kleine straatjes vlakbij het MIMA, vind je heel wat streetart. Vaak gemaakt door jongeren uit de buurt. Er zitten pareltjes tussen!

Adres

Depot Design

Goedkope meubels voor je kot ga je hier niet vinden. Maar in de hangar van Depot design vind je wel heel wat inspiratie … vooral voor je dromen of je Pinterestborden.

Website Adres

MiMa

Bij MIMA zijn ze volop bezig aan een eigen collectie waardoor de prijs iets hoger ligt, maar als student krijg je twee euro korting op je ticket. Het café heeft bovendien heerlijke koffie en serveert verse pizza van Mamma Roma.

Website Adres

Le Phare du Kanaal

Le Phare huist in een pand vlak naast het kanaal en is beschilderd in maritieme sfeer. Achter de gevel vind je een co-working plek, maar ook een heerlijk restaurant. Freelancers huren er een kantoortje, maar je kan er net zo goed iets drinken met medestudenten op het terras. De pils wordt er aangekocht bij lokale brouwerijen.

Website Adres

Groen

Als je iets dieper in Molenbeek wandelt, stuit je op heel wat onbekende stukjes groen. Zo heb je onder meer een aantal gemeenschappelijke tuintjes en het museum van industrie.

Adres

Bruxelles les Bains

Tussen het kanaal en de Citroëngarage vind je tijdens de zomermaanden een heus strand. Je kan er neerploffen in het zand, cocktails nippen naast een palmboom, proeven van alle eetstandjes of een filmpje meepikken in de openluchtcinema.

Website Adres

Vaartkapoen

Dit gemeenschapscentrum is een vaste waarde in Molenbeek met sterke namen op het podium in de concertzaal. Je kan hier ook studeren tijdens de Br(ik Study Spaces, in twee lokalen is er plaats voor maar liefst 40 studenten.

Website Adres

Misschien vind je deze artikels ook leuk

#SeeninBrussels 1

Br(ik List reporter Ester gaat op pad door Brussel en ziet heel wat!

#Streetstyle 2

Reporter Madina trekt erop uit op zoek naar de leukste looks #inBrussel!

Brik Study Spaces

Kom tussen maandag 11 december en woensdag 31 januari studeren in de Brik Study Spaces.