#NewPlacesinTown I

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad! Ze zet ze hier op een rijtje.

Door Maaike Marchand

MOK

Deze hippe koffiebar heeft een vestiging geopend in Brussel! Tot voor kort moest je voor de trein op naar Leuven, maar sinds kort kan je genieten van hun heerlijke koffie op het einde van de Dansaertstraat. Voor het interieur alleen al houd je even halt: strak, wit, comfortabele zitjes aan de bar én lekker veel groen. Je kan hier ook genieten van een lekkere, simpele lunch, zoals een toast avocado (aanrader!). Op het einde betaal je met de bankkaart, want cash is zo 2016.

Adres

LiB

LIB is een cocktailbar in hartje brussel en staat voor ‘Life Is Beautiful’. Aanvankelijk werden er maandelijkse cocktail tastings georganiseerd, maar inmiddels is LIB uitgegroeid tot een echte cocktailbar. LIB maakt gebruik van een maximum aan verse ingrediënten. Life is Beautiful, zeker met een cocktail in de hand.

Adres

Oficina

Oficina is nog zo’n nieuwkomer vlakbij de Dansaertstraat. Klein maar fijn. In dit restaurantje hangt een huiselijke sfeer: veel hout en zelfs een kleine kachel in het midden van het restaurant. Je vindt hier zowel vegetarische en veganistische- als vleesgerechten. Oficina maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale en organische producten. Er is elke dag een lunch special voor 10 euro. Je merkt meteen dat alles hier met liefde gemaakt wordt.

Adres

ViaVia

Reizigerscafé ViaVia kende lang zijn standplaats aan de Hooikaai. Door een bouwproject moesten ze op zoek naar een nieuw onderkomen. Dit vonden ze op nog geen minuut stappen van hun oude locatie. Oef!Tegenwoordig drink je pintjes aan de vismarkt, in een industrieel aanvoelend interieur mét nog steeds het bekende overdekte terras. Bij ViaVia hangt een ontspannen sfeer en kom je ongetwijfeld mensen tegen met een boeiend verhaal.

Adres
Misschien vind je deze artikels ook leuk

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!

7 x Studyproof

Zeven aangename studeerplekken in Brussel.

Tournée Minérale? Ik kan da!

Een maand lang zonder alcohol? Zo doe je dat!