#NewPlacesinTown II

Deze nieuwe plekken in de stad zijn een bezoekje waard!

Door Sara Leemans

MAD Brussels

Mode and Design Brussels. Het platform MAD bestaat al enkele jaren, maar heeft nu een (prachtige!) eigen stek. MAD zorgt voor consulting aan jonge ontwerpers, een draagvlak voor mode en design in de stad, ondersteuning van Start-ups, evenementen, en zoveel meer. Nu ze hun eingen plek hebben middenin de Dansaertwijk is er ruimte voorzien om jong talent te tonen en een exporuimte waar wisselende expo's te zien zullen zijn. Daarnaast is hun vestiging de perfecte achtergrond voor menig evenement. Houd hun FB-pagina dus zeker in het oog!

Website Adres

Apex Coffee Bar

Misschien wel de mooiste koffiebar in heel Brussel. Apex is fier op z'n locatie: 1030 Schaarbeek. Je vindt de hotspot vlakbij het Liedtsplein, ideaal voor LUCA studenten dus. Maar deze plek is voor iedereen zeker een bezoekje waard. Niet enkel vind je er the usual suspects: stevige espresso, lattés, cold brews,... maar je kan er ook heerlijk lunchen! Het menu verschilt wekelijks, dus houd zeker hun instagram feed in het oog. Als dat nog niet genoeg was: de extra troeven van deze plek zijn het heerlijk stadsterrasje, perfect om even weg te dromen met een van de vele internationale magazines die je op deze fijne plek kan lezen. Must Visit!

Website Adres

W- est end Izakaye-Kumiko

Nieuwe hangout in town voor echt élke gelegenheid. Deze eat/drink/dance boite ligt in een rustige zijstraat van de Dansaertstraat. Het grote terras ligt aan de binnenkant van het gebouw, wat een uniek sfeerte schept. In W- est end Izakaye-Kumiko, gewoon Kumiko in de volksmond, kan je heerlijk Aziatisch eten, brunchen, koffie slurpen en in het weekend kan je er een stevig feestje bouwen. De openingsuren liegen er niet om: meestal is Kumiko open van 8 u 's ochtends tot een kot in de nacht, en dat elke dag.

Website AdresMisschien vind je deze artikels ook leuk

10 dingen die je moét weten als je in Brussel gaat studeren.

Ten eerste: welkom!

Brik Study Spaces

Kom tussen maandag 11 december en woensdag 31 januari studeren in de Brik Study Spaces.

#NewPlacesinTown 1

Br(ik List reporter Maaike gaat op zoek naar de nieuwste plekjes in de stad!